Alles over haaroliën

Haaroliën – wat is het?

Het is waarschijnlijk de eerste vraag die bij je opkomt wanneer je de term ‘haaroliën’ hoort.

WAT IS HAAROLIËN PRECIES?

Over het algemeen is het het simpelweg aanbrengen van natuurlijke oliën op haar en hoofdhuid. Zorg ervoor dat de olie die je gebruikt niet bewerkt is en koud geperst, alleen dan is het niet alleen geschikt om te eten of koken maar ook als schoonheidsproduct. Bovendien verliest het geen waardevolle eigenschappen, vitaminen en mineralen.

De applicatie van haaroliën is vergelijkbaar met het gebruik van balms en maskers.

Het enige verschil betreft twee problemen:

– ten eerste: het type van de preparatie die je aanbrengt (in plaats van een haarmasker gekocht bij een drogisterij gebruik je oliën).

– ten tweede, haarmaskers werken alleen op de haarschacht terwijl een haarolie een gunstige invloed heeft op het haar, de hoofdhuid en haarzakjes. Onthoud dat het heel belangrijk is om oliën aan te brengen op je hoofdhuid.

Hoe voer je haaroliën uit?

Voorzichtig! Je zult een goede haarolie nodig hebben en… haar! Echter, naast deze twee meest belangrijke onderdelen, heb je ook een paar gadgets nodig:

WAT IS NODIG VOOR HAAROLIËN?

1. Een handdoek – het zou jouw armen bedekken tijdens het aanbrengen; later kun je je haar erin doen en een warme omgeving creëren zodat de olie beter zijn werk kan doen. Onthoud dat natuurlijke oliën van warmte houden, daarom je het altijd aanvullend bedekken met een…

2 … een plastic douchekapje. Deze gadget is ook nuttig als je van plan bent de olie ’s nachts te laten zitten. Het zal ook zorgen dat jouw kussen geen vlekken krijgt.

3. Een speciale borstel (bijvoorbeeld een die wordt gebruikt tijdens het haar verven) of een andere borstel die je handig vindt. Het zal de applicatie van de olie vergemakkelijken op de hoofdhuid en op het haar. Hierdoor zul je de olie gelijkmatig over het haar verspreiden. Doe het alsof je je uitgroei wilt verven: verdeel je haar en breng er dan olie op aan. Wanneer de gehele hoofdhuid is bedekt met olie breng je de olie aan op de gehele lengte en daarna voer je een milde hoofdmassage uit om de circulatie te stimuleren om te ‘forceren’ dat de haarfollikels actief worden.

4. Een grove kam – het zal het borstelen van haar dat is bedekt met olie vergemakkelijken en het zal ook de hoofdhuid masseren.

5. Een milde shampoo. Dit zal de olie uit je haar spoelen. Idealiter, als het natuurlijk is, vrij van zware siliconen, parabenen en andere comedogene stoffen. Deze shampoo verstoort de processen in de hoofdhuid niet. Je kunt ook een milde babyshampoo gebruiken.

Als je eenmaal de nodige gadgets hebt verzameld, is het tijd om te verkennen…

HAAROLIEMETHODES

Er zijn verschillende haaroliemethodes, elk zal werken met een andere intensiteit op je lokken. Het is het waard om ze allemaal te kennen, zodat je kunt proberen en testen wat werkt voor jouw type haar. Waarschijnlijk is het het beste idee om verschillende methodes af te wisselen om een uitgebreide bescherming en haarherstel te garanderen. Onthoud echter wel dat jouw haarolieschema het oliën van de hoofdhuid moet omvatten – alleen dan zul je het haar en de wortels van een totale regeneratie en versterking voorzien.

1. HAAROLIËN ‘S NACHTS – breng de olie aan op droog of vochtig haar en hoofdhuid (dat is heel belangrijk!). Laat het ’s nachts zitten en was het uit in de ochtend met een milde shampoo.

2. HAAROLIËN VOOR HET WASSEN – is een korte versie van ’s nachts oliën. Als je niet de tijd hebt om je haar te wassen in de ochtend, laat de olie dan simpelweg een kortere periode in zitten. Echter, houd in gedachten dat een uur van behandeling het absolute minimum is voor de oliën om hun werk te doen. Daarna kun je je haar uitwassen met een milde shampoo.

3. HAAROLIËN MET EEN CONDITIONER – Voeg een paar druppels olie toe aan je conditioner of haarmasker. Het is beter als je producten gebruikt zonder SLS of SLES. Zoek altijd natuurlijke ingrediënten.

4. HAAROLIËN IN EEN KOM – lijkt op een methode die goed bekend is bij onze grootmoeders – het haar dopen in een kruideninfusie. In dit geval doe je een paar druppels olie in een met water gevulde kom (of melk, aloëverasap, kruidenbrouwsel, enz.) en doop je je haar erin net voor of na het haar wassen.

5. HAAROLIËN MET EEN MIST – bestaat uit het besprayen van het haar met een mengeling van oliën, water en kruiden (het kan ook gewoon gekookt water en olie zijn). Giet de mix in een flesje met een verstuiver en spray het over je hele haar. Je kunt het gebruiken wanneer je glans wilt toevoegen, de conditie wilt verbeteren of je slierten wilt hydrateren.

6. DROOG HAAROLIËN – in dit geval breng je de olie aan op droog haar na het wassen en föhnen. Zorg ervoor dat je het niet op de hoofdhuid aanbrengt. Op deze manier krijg je glans, voeding en bescherm je je lokken tegen schadelijke uv-straling. Daarbij kun je de olie aanbrengen vanaf het middenlengte naar beneden of alleen op de puntjes, dit zal je helpen om gespleten puntjes te voorkomen.

Bovendien, onthoud bij het gebruik van natuurlijke oliën dat regelmaat heel belangrijk is. Het is de sleutel tot succes, het laat het haar goed groeien, voorziet van een grondige regeneratie en een mooie uitstraling.